29.05.2023

KLJUČNI DEJAVNIKI USPEHA NA NEPREMIČNINSKEM TRGU: EKSKLUZIVNI INTERVJU Z NOTRANJIM OBLIKOVALCEM DUJE BREKALO

KLJUČNI DEJAVNIKI USPEHA NA NEPREMIČNINSKEM TRGU: EKSKLUZIVNI INTERVJU Z NOTRANJIM OBLIKOVALCEM DUJE BREKALO

ODKRIVANJE MOČI NOTRANJEGA OBLIKOVANJA ZA OMEJITEV VREDNOSTI NEPREMIČNIN IN KLJUČNI FAKTORJI USPEHA NA TRGU

 
Na konkurenčnem trgu nepremičnin notranje oblikovanje postaja močno orodje za privabljanje potencialnih kupcev in povečanje vrednosti nepremičnin. Dobro izvedeno notranje oblikovanje lahko ustvari privlačno okolje, ki pusti trajen vtis na kupce. V tem članku raziskujemo pomen notranjega oblikovanja pri določanju vrednosti nepremičnin, s pomočjo vpogledov ustvarjalnega notranjega oblikovalca Duja Brekala. S skozi zanimiv pogovor raziskujemo, kako notranje oblikovanje vpliva na zaznavo kupcev, kako se nepremičnine izstopajo na konkurenčnem trgu in nazadnje, kakšen je prispevek oblikovanja k njihovi celotni vrednosti.


Luksuzno stanovanje
Informacije o nepremičnini, prikazani na fotografijah, lahko dobite s klikom na katero koli prikazano fotografijo v tem članku.
 

Ustvarjanje privlačnega prvega vtisa

Prvi vtis igra ključno vlogo pri prodaji nepremičnin. Ko potencialni kupci stopijo v nepremičnino, si ustvarijo vtis, ki bistveno vpliva na njihov proces odločanja. Duje Brekalo poudarja, da je "notranje oblikovanje ne le estetika, temveč kombinacija funkcionalnosti in estetike, ki se drži pravil". Spretno načrtovanje prostora, učinkovita postavitev pohištva in premišljene rešitve za shranjevanje izboljšujejo funkcionalnost vsakega prostora. Z vključevanjem pametnih oblikovalskih elementov lahko notranji oblikovalci ustvarijo toplo in vabljivo vzdušje, ki se odziva na kupce, povečuje njihovo čustveno povezanost s prostorom. Ta čustvena vez povečuje zaznavo vrednosti nepremičnine in upravičuje višjo ceno.


Informacije o nepremičnini, prikazani na fotografijah, lahko dobite s klikom na katero koli prikazano fotografijo v tem članku.
 

Izstopanje na konkurenčnem trgu

V današnjem konkurenčnem trgu nepremičnin je ključno, da izstopate iz množice. Kot je dejal Duje Brekalo, "Dobro oblikovani interierji igrajo ključno vlogo pri razlikovanju nepremičnin in jih naredijo nepozabne in zaželene". Edinstveni oblikovalski elementi, visokokakovostni materiali in pozornost do detajlov prikazujejo višjo raven strokovnosti, kar omogoča, da nepremičnine zahtevajo višjo ceno. Brekalo potrjuje, da notranje oblikovanje močno vpliva na zaznavo vrednosti nepremičnine med potencialnimi kupci.
"Ko nepremičnina ima impresiven in premišljeno zasnovan interier, ustvarja vtis luksuza, udobja in visoke kakovosti. Kupci so pripravljeni plačati več za takšno nepremičnino, saj zaznavajo, da dobijo več vrednosti za svoj denar," pojasnjuje. Z izbranimi barvami, teksturami in slogi lahko notranje oblikovanje spremeni prostor in ustvari čustveno povezanost s potencialnimi kupci. To spodbuja občutek pripadnosti in željo po lastništvu, kar spodbuja konkurenco med potencialnimi kupci in povečuje vrednost nepremičnine.

Luksuzna spalnica
Informacije o nepremičnini, prikazani na fotografijah, lahko dobite s klikom na katero koli prikazano fotografijo v tem članku
 

Prispevek k celotni vrednosti nepremičnine

Notranje oblikovanje igra ključno vlogo pri povečanju celotne vrednosti nepremičnine. Ko je nepremičnina predstavljena z izjemnim oblikovanjem in skrbno izbranimi podrobnostmi, ustvarja vtis ekskluzivnosti in visoke kakovosti. Po besedah Duja Brekala "Vlaganje v notranje oblikovanje prinaša pomembno donosnost naložbe, saj se ta vrednost odraža v višji prodajni ceni. Kupci so pripravljeni plačati več za nepremičnino, ki je estetsko privlačna, funkcionalna in dobro zasnovana".
Poleg tega notranje oblikovanje lahko spremeni prostor, ki je bil sprva manj privlačen ali zastarel, s čimer povečuje njegovo tržno vrednost - kar bi moral upoštevati vsak prodajalec nepremičnin in vsak kupec nepremičnin.
Notranje oblikovanje ima ključno vlogo pri maksimiranju vrednosti nepremičnin na trgu. Dobro zasnovan interier ustvarja pozitiven prvi vtis, izstopa med konkurenco na trgu in povečuje celotno vrednost nepremičnine. Kombinacija funkcionalnosti in estetike, edinstveni oblikovalski elementi in pozornost do detajlov naredijo nepremičnino privlačno in zaželeno med potencialnimi kupci. Poleg estetskega vidika notranje oblikovanje prinaša merljive finančne koristi, kot je višja prodajna cena in donosnost naložbe. Zato je vlaganje v kakovostno notranje oblikovanje pameten korak za lastnike nepremičnin, ki želijo maksimirati svojo vrednost na trgu nepremičnin.
 
 
Zaupanja vreden partner pri brezhibnem nakupu nepremičnin - Relax Nekretnine

Duje Brekalo interijeri
Slika prikazuje delo Duja Brekala